Målsætning og værdigrundlag Love og regler Kontakt os
 

Nyheder:

                   

11/04 2014

MediefagstalentI januar-februar deltog Sophie Baasch, Christine Wibe (begge fra 1se2) og Amalie Foss Ringgaard (3es) i Mediefagstalent, et talentudviklingsprogram for mediefagselever i Aarhus. De modtog undervisning på universitetsniveau og fik professionelle produktionsbetingelser i udformningen af PR TV-spots. Aftageren for disse spots blev Frivilligcenter Aarhus. Her kan I se hvor gode de blev! Se her.

Charlotte Jacobsen Day

 

 

  

09/01 2014

Byggeri på Marselisborg GymnasiumByggeriet på Marselisborg Gymnasium er i fuld gang. Se de seneste billeder fra byggeriet:

(taget fra 11. december 2013 - 9. januar 2014): Multihal og undervisningsfløj.

(taget fra 15. - 27.  januar 2014): Multihal og undervisningsfløj

(taget fra 21. februar - 9. april 2014: undervisningsfløj

     

Studieture2bm

London

Se hjemmeside her

CD/EG

28/3 - 4/4

2es

Spanien

BW/LC

30/3 - 4/4

2m

Rom

se hjemmeside her

HC/TA

29/3 - 4/4

2mb

Frankrig

JK/LJ

28/3 - 6/4

2ms

Island

EF/LM

  1/4 - 6/4

2sb

Storbritannien

Sb/Ri

2/4 - 10/4

2se1

Erfurt/Berlin

CB/LH/MM

31/3 - 9/4

2se2

New York

se hjemmeside her

LG/SM

4/4 - 11/4

2td

Istanbul

Si/DM

24/3 - 29/3

 

 

02/04 2014

European Business GameDen 1. april var erhvervsøkonomiholdet til semifinale i konkurrencen European Business Game, hvor 4 grupper fra Marselisborg fremlagde hver deres forretningsplan for opstart af virksomhed i konkurrence med 7 hold fra Egå og 4 hold fra Købmandsskolen. Andreas, Kristian, Andreas, Magnus, Kasper og Troels fra 3.mb og 3.bm vandt med deres projekt Falcon Gloves - skihandsker opvarmet med solceller. Projekterne bliver vurderet på selve idéen, men i endnu højere grad elevernes evne til at gennemtænke en virksomhedsstart med produktudvikling, markedsanalyse, strategivalg, markedsføring og økonomi. Brugen af teori og selve fremlæggelsen er ligeledes vigtige kriterier for et godt projekt Og her var de 6 gutter altså de dygtigste, og de er nu klar til landsfinalen i København d. 1. maj. Her kæmpes der om en tur til den europæiske finale i Syditalien.

Jørn

 

27/03 2014

Postkort fra Istanbul  

Kære Mars

Selvom vi savner jer alle sammen ;-) er det fantastisk at befinde sig i en pulserende storby med 14 mill. indbyggere. I dag startede dagen med en morgenløbetur langs Bosborus. Efterfølgende kørte vi halvanden time gennem uendelige boligkvarterer for at besøge en tyrkisk high school. De fordomme vi måske havde haft om tyrkiske skoler blev gjort til skamme, da eleverne talte perfekt engelsk, arbejdede med IT præcis som vi selv gør osv. Vi fik snakket med en masse tyrkiske elever og fandt ud af, at der er mange ligheder mellem unge i Tyrkiet og Danmark, selvom de måske ikke fester helt så meget som os :-)

  

I morgen skal vi tage endnu flere selfies, besøge den blå moske, i bazaren og mødes med en imam, som skal fortælle os om religionens betydning for tyrkerne. Se billeder fra vores tur herover.


Vi ses i næste uge.
2td.

 

Perspektivtegning i matematik 

Perspektivtegning er ikke alene et emne inden for billedkunst. Vektorregning i matematikken spiller en vigtig rolle, når der skal argumenteres for, hvorfor de forskellige teknikker virker, når man skal konstruere et perspektivisk rigtigt billede. Rollen bliver ikke mindre, når man går den anden vej: Hvad kan vi ud fra et perspektivisk billede konkludere om den virkelige størrelse og placering af de objekter, der ses i billedet?

3bm går op i emnet med liv og sjæl, både når der arbejdes på papir og når der laves dynamiske tegninger i GeoGebra på computeren - og når der skal argumenteres.

På fotografierne ser man klassen aftegne perspektiviske linjer på transparenter, sådan som de faktisk ser ud, inden vores hjerne hjælper os med at tolke. Så skrå er linjerne faktisk.

                                                                                    Niels Larsen-Ledet

 

 

 

20/03 2014

Besøg hos Hare KrishnaFredag den 14. marts afsluttede 3.mb deres forløb om hinduismen med et besøg hos Hare Krishna. Her fortalte en dansk hinduist om grundværdierne i religionen og om livet som hinduist i Danmark. Desuden fik elever og lærer mulighed for at få en smagsprøve på den daglige meditation. Det var for alle en anderledes og spændende kulturel oplevelse, og en god afrunding på forløbet. Se billeder fra besøget herover.

Pernille, 3.mb

 

Samfundscup 2014 

Billedtekst: I Dommerpanelet sad fra venstre bestyrelsesmedlem Marianne Rosenholm, rektor Arvid Bech og samfundsfagslærerne Christiane Brøchner og Laura Øregaard

  

”Meget inspirerende, stor ros til jer.” Sådan lød kommentaren fra Marianne Rosenholm, som var en af dommerne i årets Samfundscup-finale, som blev afholdt den 10. marts i Fællesauditoriet på Marselisborg Gymnasium. Her præsenterede seks grupper fra henholdsvis 2MS og 3SE1 deres projekter om demokrati, som er årets emne i Samfundscup. Samfundscup er en konkurrence blandt samfundfagshold i Danmark, som skal arbejde innovativt og komme med løsninger på aktuelle samfundsmæssige problemstillinger. Emnerne på Marselisborg favnede bredt lige fra en mobil-app, som politikerne kan bruge til at formidle deres politiske budskab til befolkningen, til kulturel udveksling på tværs af de europæiske grænser og hvordan vi kan gøre mere for udsatte unge. Vinderen blev Laura og Julie fra 3se1, som præsenterede det såkaldte ” Europe Game”, som er er spil, som løber over 30 dage og hvor der hver dag bliver frigjort én enkelt udfordring. Intentionen er at øge interessen og herigennem den demokratiske deltagelse ift. EU.
Regionsfinalen afholdes onsdag den 30. april på Egaa Gymnasium og landsfinalen afholdes i Landstingssalen på Christiansborg d. 7. maj, hvor udvalgte folketingspolitikere vil være dommere.

Claus Just Andersen og Jakob Jensby

    

11/03 2014

3mb's cha-cha-cha flash mobEn tilfældig formiddag blev de handlende i Bruuns Galleri udsat for en omgang latinrytmer og en danseforestilling, da 3mb lavede en flash mob og dansede cha-cha-cha som afslutning på et danseforløb i idræt. Se videoen her

Dan Enevold Mikkelsen

  

10/03 2014

Morgensamling med 1msFredag den 7. marts afholdte 1ms en fastelavnsmorgensamling. Der skulle derfor slås katten af tønden og 1, 2 og 3G'erne skulle dyste.  3G'ernes erfaring, vid og intellektuelle kundskaber som de har tilegnet sig igennem deres tid på skolen kom tydeligt til udtryk, og de kom på en klar førsteplads. Efter lidt flere slag fik 2G'erne deres tønde ødelagt. Til sidst kom 1G'erne, der dog nok skal blive større og stærkere til en revanche næste år.

Jeppe Wadsholt blev kattekonge og modtog behørig hæder fra publikum.

Thomas Skotting

Skolefest 2014Fredag den 7. marts afholdte vi skolefest på MG. Traditionen tro spiste man i klasserne, og alle klasser var udklædt i et bestemt tema. Eleverne skulle desuden opføre et lille show, der passede til klassens tema. Der var utroligt mange fine og gennemførte temaer, men førstepræmien på 1.000,- kr. gik til 3 es for deres Amish tema. Det var utroligt gennemført. Efter spisningen var der sold med fest og dans. Se billeder fra aftenen her.

Torben Hviid

   

05/03 2014

Fællestime om fraktalflammeMatematikeren og kunstneren Thomas Egense udstiller i øjeblikket en række af sine værker på Marselisborg Gymnasium, og i den anledning holdt han tirsdag formiddag en fællestime for de fire 2g klasser, der har matematik på A-niveau. Her forklarede Thomas om matematikken bag det program, han har udviklet til at fremstille sine billeder, der forestiller såkaldte fraktalflammer. Foredraget bød både på spændende matematik og tværfaglig dialog.

Else Marie Gejl

  

26/02 2014

Skolehistorie: Spøgelset i lokale 245!!!Marselisborg Gymnasium er en gammel skole fyldt med gode historier. Se videoen om dengang et spøgelse hjalp en elev til en bedre eksamenskarakter her.

Dan Enevold Mikkelsen

   

24/02 2014

ESAA AwardJonas Boritz Christensen fra 2.mb er kåret til årets ESAA Award vinder (2013). Award-begivenheden transmitteres på TV2 Østjylland i aften. Vi ønsker Jonas et stort tillykke. Se film om Jonas her.

 

   

18/02 2014

Find morderenDet er efterhånden en fast tradition at biologielever fra 8. klasserne fra Forældreskolen laver brobygning i biologi på Marselisborg Gymnasium. Igen i år har vi besøg af de 4 8. klasser og deres lærere. Eleverne leger retsgenetikere og finder ved hjælp af bioteknologiske metoder frem til en morder blandt 3 mistænkte. Vi snakkede desuden om DNA-profiler som bevismaterialer og muligheden for at oprette et DNA-register. I dag var det 8z og deres lærer Claus, der var på besøg, og heldigvis kunne vi endnu engang fælde den rigtige morder. De kommende dage følger klasserne 8x, 8y og 8q - vi glæder os til at se jer. Se ovenstående billeder.

Anne Sandal og Torben Hviid

23/01 2014

Marselisborg MenuenSe og læs Marselisborg Menuen 2014 her.

     

Beretning fra en rejse til New Zealand"I foråret 2012 var jeg så heldig at modtage et større rejselegat. Det gav mig muligheden for at rejse. Her er min beretningen om den rejse som jeg foretog mig, i starten af 2013", sådan begynder Asbjørn Arildsens rejseberetning. Læse mere her.

   

28/06 2013

Beretning fra en rejse i LatinamerikaFørst og fremmest er det vigtigt for mig at udtrykke min dybe taknemmelighed for, at jeg modtog rejselegatet i foråret 2012. Et dybtfølt tak til den anonyme giver og ligeledes til de kære mennesker, der indstillede mig og udvalget på Marselisborg Gymnasium, der tog beslutningen om, at jeg skulle modtage de 50.000 kroner. Jeg har svært ved rigtigt at sætte de rammende ord på min taknemmelighed, men jeg blev og er stadig meget rørt over den anerkendelse og gavmildhed, der ligger bag legatet.
Det var meget ubegribeligt, at modtage så mange penge ud af den blå luft, og selv den dag i dag, efter pengene er brugt, og jeg har været af sted i et halvt år, kan jeg have svært ved at forstå det. En fantastisk mulighed for at opleve en anden kultur på tæt hold og prøve sine egne grænser af i uvante omgivelser. En rejse på mange niveauer. Tusind tak! Læs hele beretningen her.

 

Clara Siboni Lund

  

Kommende arrangementer: 

  

          Kalender

            

            Lectio

 

          FirstClass

 

      FC-clientprogram

 

        It-vejledning

 

         Liv på Mars

 

        Projekt frivillig

  

 

Følg os på facebook- her

  

           Læs NYT

   

Bogdepotets åbningstider:Mandag:     9.30 - 13.00

Tirsdag:      9.30 - 14.30

Onsdag:    11.30 - 14.30

Torsdag:     9.30 - 13.00

Fredag:     10.00 - 13.00

  

IT supportVores IT tekniker hedder Zana Tahsen og han er på skolen tirsdage, torsdage og hveranden fredag (lige uger). Mobil: 87 55 12 86.

  

It-vejledning for nye elever