Målsætning og værdigrundlag Love og regler Kontakt os
 

Nyheder:

                   

SOMMERFERIE                                   Skolens telefoner er lukket pga. sommerferie.

                           Vi er tilbage igen torsdag den 7. august 2014 kl. 8:00.

23/06 2014

Rejseberetning - Australien 

I sommeren 2013 fik Eva Kirstine Vissing fra 3.sb tildelt et rejselegat på 50.000 kr. 

 

"Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg skulle stå med 50.000 kroner i hånden, som skulle bruges på en drøm, jeg altid har haft. Et sted i verden findes en anonym giver, med et hjerte af guld, og jeg er glad for at sige, at disse penge er blevet brugt på frivilligt arbejde. En stor tak til denne anonyme giver, for at give mig oplevelser for livet, minder for livet og venner for livet". Sådan indledes Evas rejseberetning.

Læs hele rejseberetningen fra Australien her

 

Årets translokation i billederÅrets translokation blev afholdt i skolens nye multihal. Se film/billeder fra dagen her

 

23/06 2014

Student på Marselisborg GymnasiumÅrets første STX-student på Marselisborg Gymnasium er Nynne Daa-Døssing fra 3.se1. Nynne var til sin sidste mundtlige eksamen i faget engelsk, og hun fik overrakt en studenterbuket af uddannelsesleder Hans Christian Hulvej.

Vi ønsker et stort tillykke til Nynne og alle de efterfølgende studenter.

   

06/06 2014

Årets første Team Danmark studentÅrets første Team Danmark student på Marselisborg Gymnasium er Mikkel Brich Dam. Mikkel var til sin sidste mundtlige eksamen i faget biologi.

Vi ønsker et stort tillykke til Mikkel.

   

NYT                       Læs Forældreforeningens forårsnummer af NYT her

 

   

03/06 2014

Diabetes indsamlingSøndag den 1. juni gik 1sb på gaden med raslebøsserne for at hjælpe med diabetesforeningens indsamling. Ud over at støtte en vigtig og god sag, gav det også klassen et tilskud til deres studierejse til Ghana næste år. Det gav specielt godt at stå ved kræmmermarkedet på Tangkrogen.

Torben Hviid

  

26/05 2014

Les Lanciers 2014Mandag den 19. maj 2014 blev der danset Les Lanciers i skolegården. Se billederne her. Fotograf: Per Thaaning Fløng

20/05 2014

ForårseventOnsdag den 14. maj blev der traditionen tro afholdt forårsevent med de kunstneriske fag, hvor eleverne fremviste arbejde fra årets gang for forældre og andre interesserede. Musikeleverne sang og spillede deres eksamensnumre, to grupper fra dramaholdet fremviste klip fra deres eksamensproduktioner og endelig var billedkunstholdene sammen med de fremmødte med til at skabe spændende kunst på væggene i den - for tiden - noget kedelige kantine. En herlig aften med masser af spændende kreative produkter. Se billeder her

14/05 2014

Festdag på Marselisborg GymnasiumDen 13. maj var vejret lidt bedre, end det havde været i flere dage. Grunden var naturligvis, at Marselisborg Gymnasium holdt stor fest. På dagen fejrede vi både skolens 116 års fødselsdag, som vist egentlig er den 2. maj. I år var dog noget ganske særligt, da fødselsdagen var sammenfaldende med rejsegildet for skolens nye multihal. Efter en hyggelig formiddag i Tivoli Friheden gik vi derfor tilbage på skolen for at deltage i rejsegildet for multihallen. Se billeder fra begge arrangementer her.

                                                                                               Stig Poulsen

12/05 2014

3td besøger ESAI dag, mandag den 12. maj, var det europæiske rumfartsargentur (ESA) på besøg ved Steno museet i Aarhus. I den forbindelse var 3.td oppe og høre om en satellit ved navn Rosetta, som har været undervejs til kometen P67 Churyumov-Gerasimenko siden 2004, og for knap 2 måneder siden blev rumsonden vækket efter at have slumret det meste af turen.

Under besøget viste rundviser ved Steno museet, Kristian Jerslev - tidligere underviser på Marselisborg Gymnasium, hvad en kometkerne egentlig består af, og forklarede om essentielle dele vedrørende satellitten, både ude ved modellen af satellitten og sidenhen i planetariet, hvor klasse var til en sær forestilling om rossetta misionen. Klassen stillede mange gode spørgsmål og må siges at have lært noget om moderne rumfart.

Thomas Mellergaard Amby

 

08/05 2014

I fodsporet på en morderI denne uge (uge 19) har 1sb arbejdet med AT i fagene biologi, samfundsfag og fysik. I den forbindelse har de været på besøg på Institut for Retsmedicin. Her fortalte speciallæge i retsmedicin Asser Kedegaard Thomsen om instituttet og om en retsmeciners arbejde. Efterfølgende beskrev ph.d. Louise Stride Nielsen retskemiske metoder og viste forskellige typer narkotika (se billeder fra besøget på retsmedicin her). Dagen efter var der tid til selv at lege retsmediciner. Her fik 2sb besøg af læge i almenpraksis Jonas Engkjær Christensen, som har skrevet en artikel om, hvordan man kan undersøge effekten af et slagvåben ved hjælp af en kokosnød. Efterfølgende fik klassen lejlighed til selv at prøve forskellige slagvåben af på en kasse uskyldige kokosnødder (se billeder fra kokosnødeksperimentet her).

                                                                             Torben Hviid og Stig Poulsen

  

08/05 2014

Danmark Læser 2014I anledning af Danmark Læser 2014, arrangeret af Kulturministeriet, deltog elever fra 1td, 1m og 2bm tirsdag eftermiddag mellem kl. 16 og kl.17 sammen med andre tilfældigt fremmødte i en læse-event omkring Store Torv. Eventen, Skjulte Læsekroge, havde til formål at synliggøre bøger og læsning i det offentlige rum og foregik ved at folk placerede sig forskellige steder i byrummet for at læse en halv times tid. Afslutningsvis samledes alle foran Domkirken og læste højt af hver sin bog.


Eventen var tilrettelagt af Foreningen Skjulte Steder og Aarhus Litteraturcenter. Se billeder her.

  

Grete Ravn Nielsen

 

06/05 2014

EU valgdebat på Marselisborg GymnasiumDer skal stemmes til EU parlamentet 25/5 2014.
Derfor deltog 2.g og 3.g samfundsfagseleverne i dag i en debat med kandidater til det kommende valg. Der blev blandt andet debatteret; patentdomstol, frihandelsaftale med USA, fælles asyl –og flygtningepolitik, minimumslønninger, fælles udenrigspolitik og generelle visioner for EU´s fremtid.
I panelet sad Christine Sidenius (SF), Anders Primdahl Vistisen (DF), Lasse Quvang Rasmussen (S) og Sanni Aakjær-Olesen.

Samfundsfagslærerne

 

01/05 2014

FysikolympiadeFrederik Orm Hansen fra 3.m (nummer fire fra højre) kvalificerede sig mandag den 28. april 2014 til den internationale fysikolympiade. Forud har været et langt og hårdt forløb, hvor Frederik i efteråret først blev placeret mellem de 36 bedste elever i Danmark. Herefter blev han placeret som nummer 13 ved landsfinalerne først i december. Heldigvis for Frederik var der et afbud, som bragte ham ind blandt de 12, som har gennemgået flere træningslejre. Søndag var så den endelige udtagelse, hvor Frederik placerede sig blandt landets fem bedste elever i både en eksperimentel- og en teoretisk test.

Stort tillykke til Frederik! Og held og lykke i Kasakhstan til juli!

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med de opgaver som Frederik regnede for at komme på Danmarks Kasakhstan hold, så tryk her.

 

Frank Lisberg Borum

 

01/05 2014

Din torsk!I ugen lige efter påske skulle eleverne fra 2bm bioteknologiholdet dissekere torskehoveder. Det foregik i en munter stemning med flere vandede vittigheder til trods for, at lugten ikke var alt for god iflg. nogle af eleverne og til trods for, at det ene øvelseshold havde halvfrosne torskehoveder, der var svære at dissekere. Eleverne er i gang med et forløb om nervesystemet og skulle sammenligne torskens hjerne med menneskets. De fandt ud af, at torskens hjerne er temmelig lille i forhold til torskens hovedstørrelse i modsætning til hos mennesket. Desuden er hjernedelene, der processerer syns- og lugtesanserne, utroligt veludviklede hos torsk og de fyldte en stor del af den lille hjerne. Til sidst kiggede eleverne på torskens øjne og den kraftige synsnerve, hvorefter øjnene blev skåret over for at de kunne se på formen af torskens øjenlinse, som er helt rund. Denne viden har man bl.a. udnyttet til at fremstille fotolinser med fiskeøjeperspektiv. Se flere billeder her.

Mie Lindeman Olsen

28/04 2014

Studierejse til Bruxelles3se2 og 3sb havde en komprimeret studierejse til Bruxelles fra 22.-26. april. Endnu engang besøgte vi NATO, hvor man havde lavet et fint program til os med alle topfolkene fra den danske delegation. Vi fik også besøgt både parlament, kommission og den danske delegation. Desuden hørte vi om lobbyvirksomhed hos Dansk Industri og Landbrug og fødevarer. Et tæt og presset program der ikke gav meget tid til at være turist. Eleverne sluttede med at deltage i et rollespil, hvor de selv var parlamentmedlemmer fra hver sin politiske gruppe og skulle nå til enighed indbyrdes i parlamentet og med ministerrådet om 2 forslag. Der blev givet og taget i forhandlingerne, og nogle følte frustrationen ved at blive holdt udenfor.

Thomas Skotting, Rikke Forsberg, Anne Sandal og Torben Hviid

 

25/04 2014

Besøg på Rodskov Svineproduktion1se3 var på besøg på Rodskov Svineproduktion torsdag den 23. april.

Vi fik en rundvisning på ca. halvanden time, og 1se3 fik en ordentlig en på opleveren med lugt, lyd og svineproducenternes virkelighed.

Besøget var en del af undervisningen i biologi, med tema om dansk svineproduktion og de problematikker, der knytter sig her til: dyrevelfærd, resistens udvikling hos bakterier og påvirkning af vandmiljøet.

Per Fløng

 

11/04 2014

MediefagstalentI januar-februar deltog Sophie Baasch, Christine Wibe (begge fra 1se2) og Amalie Foss Ringgaard (3es) i Mediefagstalent, et talentudviklingsprogram for mediefagselever i Aarhus. De modtog undervisning på universitetsniveau og fik professionelle produktionsbetingelser i udformningen af PR TV-spots. Aftageren for disse spots blev Frivilligcenter Aarhus. Her kan I se hvor gode de blev! Se her.

Charlotte Jacobsen Day

 

 

  

10/04 2014

Byggeri på Marselisborg GymnasiumByggeriet på Marselisborg Gymnasium er i fuld gang. Se de seneste billeder fra byggeriet:

(taget fra 11. december 2013 - 9. januar 2014): Multihal og undervisningsfløj.

(taget fra 15. - 27.  januar 2014): Multihal og undervisningsfløj

(taget fra 21. februar - 9. april 2014: undervisningsfløj

     

Studieture2bm

London

Se hjemmeside her

CD/EG

28/3 - 4/4

2es

Spanien

BW/LC

30/3 - 4/4

2m

Rom

se hjemmeside her

HC/TA

29/3 - 4/4

2mb

Frankrig

JK/LJ

28/3 - 6/4

2ms

Island

EF/LM

  1/4 - 6/4

2sb

Storbritannien

Sb/Ri

2/4 - 10/4

2se1

Erfurt/Berlin

CB/LH/MM

31/3 - 9/4

2se2

New York

se hjemmeside her

LG/SM

4/4 - 11/4

2td

Istanbul

Si/DM

24/3 - 29/3

 

 

02/04 2014

European Business GameDen 1. april var erhvervsøkonomiholdet til semifinale i konkurrencen European Business Game, hvor 4 grupper fra Marselisborg fremlagde hver deres forretningsplan for opstart af virksomhed i konkurrence med 7 hold fra Egå og 4 hold fra Købmandsskolen. Andreas, Kristian, Andreas, Magnus, Kasper og Troels fra 3.mb og 3.bm vandt med deres projekt Falcon Gloves - skihandsker opvarmet med solceller. Projekterne bliver vurderet på selve idéen, men i endnu højere grad elevernes evne til at gennemtænke en virksomhedsstart med produktudvikling, markedsanalyse, strategivalg, markedsføring og økonomi. Brugen af teori og selve fremlæggelsen er ligeledes vigtige kriterier for et godt projekt Og her var de 6 gutter altså de dygtigste, og de er nu klar til landsfinalen i København d. 1. maj. Her kæmpes der om en tur til den europæiske finale i Syditalien.

Jørn

 

Kommende arrangementer: 

  

          Kalender

            

            Lectio

 

          FirstClass

 

      FC-clientprogram

 

        It-vejledning

 

         Liv på Mars

 

        Projekt frivillig

  

 

Bogdepotets åbningstider:Uge 27:

Mandag, tirsdag, onsdag kl. 9:30-14:00

Torsdag kl. 9:30-13:00

 

Uge 32:

Mandag-fredag kl. 9:30-14:00

 

  

Følg os på facebook- her

  

           Læs NYT

   

IT supportVores IT tekniker hedder Zana Tahsen og han er på skolen tirsdage, torsdage og hveranden fredag (lige uger). Mobil: 87 55 12 86.

  

It-vejledning for nye elever