Målsætning og værdigrundlag Love og regler Kontakt os
 

Nyheder:

                   

30/09 2014

Atletikdrenge genvinder DM guld, piger får sølvI sidste uge var skolens atletikhold til gymnasie DM i Svendborg.
Både drenge og piger mødte op som forsvarende mestre og trænerteamet med holdleder Samuel (4td), i spidsen havde sat et skarpt hold og ambitionsniveauet var højt.


Et afbudsramt pigehold kunne ikke helt følge med det københavnske team Danmark gymnasium Falkonergården, men kæmpede sig igennem til en flot sølvmedalje blandt de 10 deltagende skoler.


Blandt drengene var Marselisborg suveræne og vandt 6 ud af de 8 discipliner, samt kom på andenpladsen i de sidste 2.

Højdepunkterne på drengeholdets flotte præstation var højdespring og den afsluttende 1000 m. stafet. På stafetten satte de fire hurtige drenge Dennis (3td),  Frederik (3se1), Oscar (2se2) og Oliver (4td) ny stævnerekord, hvilket samtidig var uofficiel dansk junior rekord.
Jonas (2td) satte desuden ny stævnerekord i højdespring, da han hævede den eksisterende rekord fra 1991 på 2,05 til 2,08 m. Se billeder her.

Jørn Riis & Dan E. Mikkelsen

 

UdvekslingElever fra Staatliches Gymnasium "Albert Schweitzer" i Erfurt har skrevet om, hvordan udveksling med 2se1 har været. Læs artikel her og her.

 

24/09 2014

Besøg fra GhanaSkolen har for tiden besøg fra vores venskabsskole, Savelugu Senior High i det nordlige Ghana. Det er Osman Wahabi, der er vicerektor på skolen og en tidligere elev, Confort, der vil hjælpe til, når vi besøger dem i foråret 2015. Besøget er finansieret af Danida, og skal bruges til at planlægge 2sb's tur til Ghana i april-maj 2015. Osman og Confort vil under besøget være indkvarteret ved lærere og elever fra Marselisborg, så de kan få et indtryk af den danske kultur. De deltager også i undervisning og skal bl.a. med på virksomhedsbesøg hos Aarhus Karlsham, der netop importerer Shea-nødder fra Ghana, som bruges til oliefremstilling der f.eks. indgår i chokoladeproduktion. Vi skal arbejde videre med emnet i Ghana.


Vi har holdt et planlægningsmøde med de to ghanesere og fået et program på plads for besøget hos dem. Skolen er en kostskole, så vores elever skal overnatte en uge på skolen. I den uge vil der være flere fællesprojekter, Malaria, Sheanøddeproduktion og høvdingesystemet - en styreform helt anderledes fra den danske.


Ghaneserne fryser bravt i Danmark, også når temperaturen er over 20 grader, og de har måttet låne trøjer og vinterjakker, selvom vi andre går rundt i shorts og T-shirts, men de nyder deres ophold. Se billeder ovenfor.

Torben Hviid

 

23/09 2014

AfricaféDer blev tjent 17.415 kr. til dette års Africafé på Marselisborg Gymnasium. Et rigtig flot resultat. Se billeder fra årets Africafé her 

(Fotograf: Per Thaaning Fløng)

   

Besøg fra TysklandElever fra 2se1 har i denne uge travlt med at være værter  for tyske udvekslingselever fra  vores venskabsskole Albert-Schweitzer-Gymnasium i Erfurt.  I går var undervisningen flyttet til Aros Kunstmuseum. 

Se billeder her

Fotograf: Per Thaaning Fløng

    

08/09 2014

PIGERNE VANDT DM I BEACHVOLLEYEmilie (1td) og Maria (1mb) vandt guld torsdag den 4. september til DM i beachvolley for gymnasieelever. Det var en fantastisk dag med masser af sol og glade deltagere. Der stillede 11 hold op i damerækken, og i alt var der 70 hold med fra Jylland og Fyn. Emilie og Maria kom sikkert i semifinalen, gik videre til finalen, og vandt endeligt over Risskov Gymnasium.

Lea Grønager

01/09 2014

Fredagscafé med skolens egne bandsFredag eftermiddag var Aarhus indhyllet i regn og diset tåge. Et rigtigt indendørs hyggevejr, og heldigvis havde mange af skolens elever fundet vej til musikcaféen i kantinen, hvor skolebandet, vokalensemblet og bandet "Niels", med tre af skolens egne stjerner, stod for musikken. 3se1 og musikcafégruppen var værter ved arrangementet og bød på stearinhygge, toasts og "beerpong". Da musikcaféen lukkede ned for musikken var det klaret op udenfor, og solen skinnede hele vejen op og ud ad Birketinget... Se billeder fra arrangementer her (Fotograf: Per Thaaning Fløng).

Lars Bach Hansen

   

29/08 2014

1.g på introturI denne uge har alle 1.g elever været på introtur til Sletten.

Se stemningsbilleder fra turen her (Fotograf: Per Thaaning Fløng)

Dag 1

Dag 2

 

 

28/08 2014

Byggeri på Marselisborg GymnasiumBygning af den nye undervisningsfløj til Marselisborg Gymnasium er i fuld gang. Se den seneste billedserie her (billederne er fra den 4. juni - 21. august).

 

25/08 2014

Sprogzonen på besøgFredag den 22. august havde alle 1.g-klasser på Marselisborg Gymnasium besøg af Sprogzonen. Alle eleverne blev uddannet til gymnasielingvister i løbet af en hyggelig sprogdag med bl.a. foredrag, SMS-sjov og kropssproglig pausegymnastik.

Agnete Monrad

 

23/06 2014

Rejseberetning - Australien 

I sommeren 2013 fik Eva Kirstine Vissing fra 3.sb tildelt et rejselegat på 50.000 kr. 

 

"Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg skulle stå med 50.000 kroner i hånden, som skulle bruges på en drøm, jeg altid har haft. Et sted i verden findes en anonym giver, med et hjerte af guld, og jeg er glad for at sige, at disse penge er blevet brugt på frivilligt arbejde. En stor tak til denne anonyme giver, for at give mig oplevelser for livet, minder for livet og venner for livet". Sådan indledes Evas rejseberetning.

Læs hele rejseberetningen fra Australien her

 

NYT                       Læs Forældreforeningens forårsnummer af NYT her

 

   

Kommende arrangementer:1.g forældreaften30. september: 1bm, 1mb, 1m 

1. oktober: 1es, 1ms, 1sb

2. oktober: 1se1, 1se2, 1td

Alle dage kl. 19:30-22:00.

 

(Invitation er uddelt i klasserne til eleverne)

 

 

  

          Kalender

            

            Lectio

 

          FirstClass

 

      FC-clientprogram

 

        It-vejledning

 

         Liv på Mars

 

        Projekt frivillig

  

 

Bogdepotets åbningstider:Mandag:   9.30-13.00    
Tirsdag:   9.30-14.30
Onsdag: 11.30-14.30
Torsdag:  9.30-13.00
Fredag:  10.00-13.00

 

  

Følg os på facebook- her

  

           Læs NYT

   

IT supportVores IT tekniker hedder Zana Tahsen og han er på skolen tirsdage, torsdage og hveranden fredag (lige uger). Mobil: 87 55 12 86.

  

It-vejledning for nye elever