Målsætning og værdigrundlag Love og regler Kontakt os
 

Nyheder:

                   

09/10 2014

Byggeriet på Marselisborg GymnasiumHver dag glæder vi os over at se, hvordan vores byggeri skrider frem og over at se, hvor flot det bliver. Vi er meget glade for samarbejdet med vores hovedentreprenør Hoffmann og over at tidsplanen ikke bare følges, men at de er lidt foran.

Vores multihal var lovet færdig til jul, men vi har lige fået at vide, at den er klar til at blive taget i brug i uge 46 - og det er jo lige om lidt. Det bliver fantastisk at få vores egne idrætsfaciliteter ' lige ved hånden' - og jeg glæder mig på både elevernes og idrætslærernes vegne.

Resten af byggeriet er lovet færdigt i løbet af maj måned 2015. Se billeder her.

Arvid Bech

   

07/10 2014

Traditionen tro var 2 g'erne på adventureraceForrige uge var alle 2.g'erne i skoven for at deltage i det efterhånden traditionsrige adventurerace. Der blev arbejdet hårdt med både fysiske og intellektuelle udfordringer, men der var også tid til at nyde det flotte efterårsvejr og socialisere med holdkammerater og konkurrenter. Se billeder fra racet her

Se billeder fra stranden her

Ultimatestævner 2014I år er det 18. gang Marselisborg deltager i gymnasieskolernes Ultimatestævne, og aldrig har jeg oplevet vejret som i år. Vi startede med kuling og storm til regionsstævnet i Hadsten og trods det, spillede begge hold sig videre til finalestævnet med en flot 1. og 3. plads. Begge hold præsterede optimalt, selvom vinden gjorde det vanskeligt at kaste og gribe discen.

 

Til finalestævnet i Haderslev, i sidste uge, havde vi  flotte aftenskampe i varme og sol, men dagen efter regnede det uafbrudt hele dagen. Så det er fantastisk at opleve alle 160 spillere i højt humør og med en kampgejst som varede alle 7 kampe. Der blev spillet Ultimate med høj kvalitet, og det var spændende og meget jævnbyrdige kampe.


Kun 1 point kunne afgøre om et hold kom i puljen om pladserne nr. 1-8 eller nr. 9-16: Desværre for hold 2, de manglede kun det ene point for at komme i puljen nr.1-8, men der blev spillet med høj spirit og godt humør. De er på banen igen næste år, så vi kommer stærkt igen.


Hold 1 blev  overbevisende vinder af de indledende kampe og sluttede efter mange tætte kampe på en flot 3. plads. Nr. 1 og 2 blev klubholdene fra Tørring og Esbjerg, som altid vinder, så at få en 3. plads svarer til en fantastisk placering for et hold uden ultimate klubspillere. Det er bare ultimativt Ultimate.

Jeg er sikker på, at de 2 hold, elever fra både 1.2. og 3.g., hyggede sig i de 2 dage stævnet varede og hvilken ultimativ holdspirit og spillerfight de viste trods silende regn hele dagen.


Se billeder her.

Stort tillykke til begge hold fra drætslærer Janne

 

03/10 2014

STOMP WORKSHOP med 1.g musikholdeneDe seneste to fredage har 1.g musikholdene på skolen haft besøg af STOMP-instruktør Anders Bo Pedersen fra Latin Dance Band. Eleverne har lavet bodystomp (brugt kroppen som trommesæt), lavet skraldejam (brugt tomme plastflasker som lydkilde) samt spillet på murerbaljer med stikker og køller. De har lært at rappe samtidig med at de skulle bevæge sig og lave rytmer, de har lært sig en række serier, hvorunder de også har arbejdet med improvistation, og så har de såmænd spillet en minikoncert for skolens elever til morgensamling! Godt gået 1.g musikhold! Se film her.

Henriette Ohrt og Lars Bach Hansen

01/10 2014

2sb på Aarhus KarlshamnTirsdag den 30. september var 2sb på besøg hos Aarhus Karlshamn. Vi så på brugen af sheanødder i forskellige produkter bl.a. chokolade. Besøget blev endnu mere spændende, da vores 2 ghanesiske gæster kunne fortælle om brugen af sheanødder lokalt i Ghana, hvor Aarhus Karlshamn importerer dem fra. Efter et besøg i lageret fik vi en grundig gennemgang af brugen af sheanødder i chokolade og fik desuden adskillige smagsprøver. Vi hørte også om AAK's arbejde i Ghana og Vestafrika, samt hvilke problemer der kan være med import fra nogle af landene, her berørtes emner som Al Qaida, Boko Haram og Ebola. Vi vil gerne takke AKK og specielt Dorthe Rasmussen for et meget spændende besøg. Lugten af sheanødder fik i øvrigt de to ghanesere til at føle sig hjemme.

Se flere billeder her.

Torben Hviid

01/10 2014

På gensyn til Osman og ConfortVi har de sidste 12 dage haft besøg af læreren Osman Wahabi og eleven Confort fra vores venskabsskole Savelugu Senior High i Ghana. De har været her for at planlægge den tur, som 2sb skal på til Ghana i foråret 2015. Det har været fantastisk at have dem her i landet, og vi har lært utroligt meget om Ghana i den tid de var her. Et af deres største øjeblikke var da de blev vist rundt af vores tidligere elev Peder Udengaard på Aarhus rådhus og fik lov at møde selveste borgmesteren. Generelt har de været utroligt glade for opholdet i Danmark og den gæstfrihed de er blevet mødt med. Læs Omans "tak" her.

2sb og deres lærere ser frem til et gensyn med de to ghanesere og til fremtidige besøg med andre klasser i Ghana.

 

Torben Hviid

 

 

30/09 2014

Atletikdrenge genvinder DM guld, piger får sølvI sidste uge var skolens atletikhold til gymnasie DM i Svendborg.
Både drenge og piger mødte op som forsvarende mestre og trænerteamet med holdleder Samuel (4td), i spidsen havde sat et skarpt hold og ambitionsniveauet var højt.


Et afbudsramt pigehold kunne ikke helt følge med det københavnske team Danmark gymnasium Falkonergården, men kæmpede sig igennem til en flot sølvmedalje blandt de 10 deltagende skoler.


Blandt drengene var Marselisborg suveræne og vandt 6 ud af de 8 discipliner, samt kom på andenpladsen i de sidste 2.

Højdepunkterne på drengeholdets flotte præstation var højdespring og den afsluttende 1000 m. stafet. På stafetten satte de fire hurtige drenge Dennis (3td),  Frederik (3se1), Oscar (2se2) og Oliver (4td) ny stævnerekord, hvilket samtidig var uofficiel dansk junior rekord.
Jonas (2td) satte desuden ny stævnerekord i højdespring, da han hævede den eksisterende rekord fra 1991 på 2,05 til 2,08 m. Se billeder her.

Jørn Riis & Dan E. Mikkelsen

 

UdvekslingElever fra Staatliches Gymnasium "Albert Schweitzer" i Erfurt har skrevet om, hvordan udveksling med 2se1 har været. Læs artikel her og her.

 

24/09 2014

Besøg fra GhanaSkolen har for tiden besøg fra vores venskabsskole, Savelugu Senior High i det nordlige Ghana. Det er Osman Wahabi, der er vicerektor på skolen og en tidligere elev, Confort, der vil hjælpe til, når vi besøger dem i foråret 2015. Besøget er finansieret af Danida, og skal bruges til at planlægge 2sb's tur til Ghana i april-maj 2015. Osman og Confort vil under besøget være indkvarteret ved lærere og elever fra Marselisborg, så de kan få et indtryk af den danske kultur. De deltager også i undervisning og skal bl.a. med på virksomhedsbesøg hos Aarhus Karlsham, der netop importerer Shea-nødder fra Ghana, som bruges til oliefremstilling der f.eks. indgår i chokoladeproduktion. Vi skal arbejde videre med emnet i Ghana.


Vi har holdt et planlægningsmøde med de to ghanesere og fået et program på plads for besøget hos dem. Skolen er en kostskole, så vores elever skal overnatte en uge på skolen. I den uge vil der være flere fællesprojekter, Malaria, Sheanøddeproduktion og høvdingesystemet - en styreform helt anderledes fra den danske.


Ghaneserne fryser bravt i Danmark, også når temperaturen er over 20 grader, og de har måttet låne trøjer og vinterjakker, selvom vi andre går rundt i shorts og T-shirts, men de nyder deres ophold. Se billeder ovenfor.

Torben Hviid

 

23/09 2014

AfricaféDer blev tjent 17.415 kr. til dette års Africafé på Marselisborg Gymnasium. Et rigtig flot resultat. Se billeder fra årets Africafé her 

(Fotograf: Per Thaaning Fløng)

   

Besøg fra TysklandElever fra 2se1 har i denne uge travlt med at være værter  for tyske udvekslingselever fra  vores venskabsskole Albert-Schweitzer-Gymnasium i Erfurt.  I går var undervisningen flyttet til Aros Kunstmuseum. 

Se billeder her

Fotograf: Per Thaaning Fløng

    

08/09 2014

PIGERNE VANDT DM I BEACHVOLLEYEmilie (1td) og Maria (1mb) vandt guld torsdag den 4. september til DM i beachvolley for gymnasieelever. Det var en fantastisk dag med masser af sol og glade deltagere. Der stillede 11 hold op i damerækken, og i alt var der 70 hold med fra Jylland og Fyn. Emilie og Maria kom sikkert i semifinalen, gik videre til finalen, og vandt endeligt over Risskov Gymnasium.

Lea Grønager

01/09 2014

Fredagscafé med skolens egne bandsFredag eftermiddag var Aarhus indhyllet i regn og diset tåge. Et rigtigt indendørs hyggevejr, og heldigvis havde mange af skolens elever fundet vej til musikcaféen i kantinen, hvor skolebandet, vokalensemblet og bandet "Niels", med tre af skolens egne stjerner, stod for musikken. 3se1 og musikcafégruppen var værter ved arrangementet og bød på stearinhygge, toasts og "beerpong". Da musikcaféen lukkede ned for musikken var det klaret op udenfor, og solen skinnede hele vejen op og ud ad Birketinget... Se billeder fra arrangementer her (Fotograf: Per Thaaning Fløng).

Lars Bach Hansen

   

29/08 2014

1.g på introturI denne uge har alle 1.g elever været på introtur til Sletten.

Se stemningsbilleder fra turen her (Fotograf: Per Thaaning Fløng)

Dag 1

Dag 2

 

 

28/08 2014

Byggeri på Marselisborg GymnasiumBygning af den nye undervisningsfløj til Marselisborg Gymnasium er i fuld gang. Se den seneste billedserie her (billederne er fra den 4. juni - 21. august).

 

25/08 2014

Sprogzonen på besøgFredag den 22. august havde alle 1.g-klasser på Marselisborg Gymnasium besøg af Sprogzonen. Alle eleverne blev uddannet til gymnasielingvister i løbet af en hyggelig sprogdag med bl.a. foredrag, SMS-sjov og kropssproglig pausegymnastik.

Agnete Monrad

 

23/06 2014

Rejseberetning - Australien 

I sommeren 2013 fik Eva Kirstine Vissing fra 3.sb tildelt et rejselegat på 50.000 kr. 

 

"Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg skulle stå med 50.000 kroner i hånden, som skulle bruges på en drøm, jeg altid har haft. Et sted i verden findes en anonym giver, med et hjerte af guld, og jeg er glad for at sige, at disse penge er blevet brugt på frivilligt arbejde. En stor tak til denne anonyme giver, for at give mig oplevelser for livet, minder for livet og venner for livet". Sådan indledes Evas rejseberetning.

Læs hele rejseberetningen fra Australien her

 

NYT                       Læs Forældreforeningens forårsnummer af NYT her

 

   

Kommende arrangementer: 

  

          Kalender

            

            Lectio

 

          FirstClass

 

      FC-clientprogram

 

        It-vejledning

 

         Liv på Mars

 

        Projekt frivillig

  

 

Bogdepotets åbningstider:Mandag:   9.30-13.00    
Tirsdag:   9.30-14.30
Onsdag: 11.30-14.30
Torsdag:  9.30-13.00
Fredag:  10.00-13.00

 

  

Følg os på facebook- her

  

           Læs NYT

   

IT supportVores IT tekniker hedder Zana Tahsen og han er på skolen tirsdage, torsdage og hveranden fredag (lige uger). Mobil: 87 55 12 86.

  

It-vejledning for nye elever